Annons

Osäkert om Dämmans fyrplats lever vidare

Kanske blir det aldrig mer någon aktivitet på Dämmans fyrplats och Vattenhotellet
Mönsterås • Publicerad 11 december 2003
Framtiden för Dämmans fyrplats och Vattenhotellet ser dyster ut. 
Arkivfoto: Anders Johansson
Framtiden för Dämmans fyrplats och Vattenhotellet ser dyster ut. Arkivfoto: Anders JohanssonFoto: 

Det skriver Håkan Cederberg, mannen som köpte fyren och renoverade den till ett lyxhotell, i ett brev till miljökontoret som begärt information om vilken verksamhet som planeras på Dämman under nästa år, och hur man ska lösa avloppsfrågan där.

I år har antalet övernattande gäster varit cirka 35 personer och antalet ätande gäster har uppgått till 270 personer. Men nu är verksamheten praktiskt taget nedlagd, förklarar Håkan Cederberg.

Annons

"Framtiden ter sig minst sagt oviss. Så fort vi kan se klart återkommer vi med information om planerad drift och installation av vattenrening av avloppsvatten från duschar, kök och handfat. När detta blir kan vi inte ens gissa. Kanske blir det ingen drift eller annan aktivitetet under säsongen 2004 alls. Kanske blir det aldrig någon mer drift eller aktivitetet på Dämmans fyrplats eller på Vattenhotellet i framtiden", skriver Håkan Cederberg till miljökontoret.

Intresset för vattenhotellet har varit stort, men under det senaste halvåret har bolaget drabbats av ett stort antal avbokningar. Avbokningarna är enligt Cederberg en följd av den uppmärksammade tvisten mellan honom och skattemyndigheten och den svartmålning i medierna som han anser sig ha blivit utsatt för.

All marknadsföring av Dämman har avslutats tills vidare, i avvaktan på att han ska få klarhet i det pågående skattetillhörighetsmålet. Samtidigt arbetar man fortfarande med att hitta en lämplig lösning för vattenreningen på Dämman.

"Om en tillfredsställande lösning nås på vår situation är givetvis vi de första att vilja trycka på startknappen igen", uppger Håkan Cederberg.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons