Notorisk rattfyllerist upp i rätten

Mönsterås kommun Artikeln publicerades

En man i Mönsterås kommun, som otaliga gånger dömts för rattfylleri och olovlig körning på traktor, ska in till tingshuset i Kalmar igen nästa vecka.

Den här gången gäller det två turer med två olika traktorer. Den ena inträffade i september förra året och den andra i januari i år.

Vid ena tillfället, då mannen stoppades av polis i Ålem, ska mannen ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans blod låg på 1,38 promille. På grund av den höga mängden alkohol räknas brottet som grovt. Han hade inte heller något giltigt körkort att visa upp.

Vid det andra tillfället stoppades mannen, den här gången på en annan traktor, i Blomstermåla där han inte heller hade något giltigt körkort.

Han åtalas nu för två fall av olovlig körning, grovt brott, samt ett fall av grovt rattfylleri. I förhör har mannen erkänt grovt rattfylleri men förnekar olovlig körning. Rättegången hålls tisdagen den 27 augusti i Kalmar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.