Annons

LISTA: Här är artiklarna i Mönsterås som engagerade mest i maj

✓ En månad går fort.
✓ Många artiklar flimrar förbi i nyhetsflödet.
✓ Här är de tio Mönsteråsartiklar som engagerade er läsare mest digitalt i maj.
Mönsterås kommun • Publicerad 4 juni 2024 • Uppdaterad 4 juni 2024
Skärmdump från Instagramkontot Peter Sjöstrand på Youtube. Tillsammans med bryggeriet Brygghus 19 i Karlshamn har Lena Sjöstrand tagit fram en gin och tonic.
Skärmdump från Instagramkontot Peter Sjöstrand på Youtube. Tillsammans med bryggeriet Brygghus 19 i Karlshamn har Lena Sjöstrand tagit fram en gin och tonic.Foto: Skärmdump

1) Chef för missbruksvård marknadsför gin och tonic: ”Inget problem”

Lena Sjöstrand är verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Mönsterås kommun. Hon är chef över socialsekreterare som bland annat hjälper utsatta personer som är fast i missbruk. På fritiden gör Lena Sjöstrand reklam för sin gin och tonic på Youtube. ”Det är inget problem med min roll på Mönsterås kommun”, säger Sjöstrand.

Här kan du läsa hela artikeln:

Adrielle beviljas ingen plattformshiss till husets övervåning. Hon föddes med ryggmärgsbråck och har ingen känsel eller funktion i nedre delen av benen.
Adrielle beviljas ingen plattformshiss till husets övervåning. Hon föddes med ryggmärgsbråck och har ingen känsel eller funktion i nedre delen av benen.Foto: Mats Holmertz

2) Funktionshindrade Adrielle, 5, fast på nedervåningen – får ingen hiss

Annons

Kommunen säger nej till hiss. Handikappade Adrielle Foreman, fem år, ska nöja sig med att vara på nedervåningen i familjens tvåplanshus. Familjen tar strid för dotterns rättigheter och menar att beslutsfattarna helt bortser från Adrielles mänskliga rättigheter.

Här kan du läsa hela artikeln:

Just denna husbilen har inte någonting med bedrägeriet att göra.
Just denna husbilen har inte någonting med bedrägeriet att göra.Foto: Torun Börtz

3) Hittade den perfekta husbilen – blev blåst på 68 000

En Mönsteråsbo blev blåst på en husbil och blev 68 000 kronor fattigare på kuppen: ”Jag hade en stor längtan efter husbil. Jag hittade den perfekta. Men den perfekta finns nog inte.”

Här kan du läsa hela artikeln:

1) Anton Hultquist, William Karlsson och Malte Karlsson uppmärksammades med årets Mönsterås Blues-stipendium. 2) Mönsterås Blues Band fick publiken att dansa. 3) Mönsterås Blues Band svängde loss.
1) Anton Hultquist, William Karlsson och Malte Karlsson uppmärksammades med årets Mönsterås Blues-stipendium. 2) Mönsterås Blues Band fick publiken att dansa. 3) Mönsterås Blues Band svängde loss.Foto: Anna Borg

4) Välbesökt bluesfestival i gassande sol: ”Härlig stämning”

Solen sken på myllret av festivalbesökare längs med Storgatan. Mönsterås Blues & Roots bjöd på svängig, röjig och känslosam blues.

Här kan du läsa hela artikeln:

Christer Hjert kommer att sakna hunden Stella.
Christer Hjert kommer att sakna hunden Stella.Foto: Adam Wigren

5) Pensionärer upprörda – hunden Stella inte längre välkommen

Hon har blivit en bästa vän för många. Men nu har pensionärerna på träffpunkten Ekåsa tvingats ta farväl av hunden Stella. Efter runt tio år i verksamheten är hon inte längre välkommen. ”Jag hoppas ledningen upphäver sitt beslut och slutar upp med sina dumheter”, säger Elvy Melberg, en av många upprörda.

Här kan du läsa hela artikeln:

Jacob Bom är distriktschef i Kalmar län för Biometria.
Jacob Bom är distriktschef i Kalmar län för Biometria.Foto: Adam Wigren

6) Södra startar digital virkesmätning – 14 jobb bort hos leverantören

Huvuddelen av virkesmätningen av timmer och massaved blir digital och trafiksituationen har blivit säkrare vid Södra kombinatet i Mönsterås. Samtidigt försvinner 14 jobb hos leverantören Biometria.

Här kan du läsa hela artikeln:

Annette Bogarp, Mira Khafaja, Walaa Daeef och Alaa Sheikh Mohammad har bara några veckor kvar på Mönsteråsgymnasiet innan skolan läggs ner.
Annette Bogarp, Mira Khafaja, Walaa Daeef och Alaa Sheikh Mohammad har bara några veckor kvar på Mönsteråsgymnasiet innan skolan läggs ner.Foto: Adam Wigren

7) Snart stängs deras skola för gott – 46 elever börjar i Kalmar

Annons

Det är några få veckor kvar innan en era som startade 1995 går i graven. Den 14 juni springer de sista studenterna ut från skolans entré i Mönsterås. ”Det känns tråkigt, vi trivs ju här och känner att det är tryggt här”, säger Walaa Daeef, förstaklassare.

Här kan du läsa hela artikeln:

Polisen fattade tidigt misstankar om att branden kunde vara anlagd och under natten greps en man. Arkivbild
Polisen fattade tidigt misstankar om att branden kunde vara anlagd och under natten greps en man. ArkivbildFoto: TT

8) Villa totalförstördes i brand – spred sig till förråd

En villa utanför Mönsterås totalförstördes i en brand natten till den 14 maj. En man i 25-årsåldern anhölls misstänkt för mordbrand.

Här kan du läsa hela artikeln:

Vänsterpartisten Lennart Johansson reagerar starkt efter att ha läst om att Lena Sjöstrand marknadsför sin egenframtagna gin och tonic på Youtube.
Vänsterpartisten Lennart Johansson reagerar starkt efter att ha läst om att Lena Sjöstrand marknadsför sin egenframtagna gin och tonic på Youtube.Foto: Adam Wigren, Faksimil

9) V reagerar på gin och tonic-avslöjandet: ”Absolut olämpligt”

Avslöjandet om att verksamhetschefen för individ- och familjeomsorgen gör reklam för sin egenframtagna gin och tonic på Youtube splittrar partierna. Allianspartierna (C, M och KD) säger sig ha fullt förtroende för Lena Sjöstrand. Sverigedemokraternas partigrupp är splittrade och Lennart Johansson (V) tycker hennes agerande ”helt klart är olämpligt”.

Här kan du läsa hela artikeln:

Malin Engdahl, förvaltningschef för miljö- och byggförvaltningen, och Maria Karlsson, handläggare för bostadsanpassningsbidrag.
Malin Engdahl, förvaltningschef för miljö- och byggförvaltningen, och Maria Karlsson, handläggare för bostadsanpassningsbidrag.Foto: Adam Wigren

10) Kommunen står fast vid sitt beslut: ”Nedervåningen uppfyller kraven”

Kommunen står fast vid sitt beslut. Nedervåningen uppfyller kraven på att tillgodose Adrielles grundläggande behov av en bostad och beslutet bryter inte mot Barnkonventionen, enligt kommunen: ”De funktioner som krävs för familjegemenskap finns möjlighet att ordna på nedervåningen.”

Här kan du läsa hela artikeln:

Fotnot: När engagemanget hos er läsare mäts i våra statistikverktyg räknas både antalet klick och lästiden för varje artikel in. Således kan det finnas andra artiklar som haft fler antal klick än vissa av de tio här ovan.

Jan BrunbySkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons