Annons

Krav på svar om cykelvägen

Boende kräver besked om cykelvägen till Timmernabben. Trafikverket har varken sagt ja eller nej än men kommunen hoppas på byggstart 2015.
Mönsterås • Publicerad 24 september 2014

– Vi hoppas och ligger på Trafikverket. Allt är förberett, säger Thomas Nilsson, teknisk chef i Mönsterås kommun.

Boende i Timmernabben och utmed vägen till Mönsterås trycker också på.

Annons

”Vi har sedan 2008 vid olika tillfällen varit på möten och vaggats in i förhoppning om att få ta del av modern infrastruktur och få en cykelväg” skriver ett par som tänker bli permanentboende i kommunen om det blir en cykelväg, då detta även skulle innebära tillgång till fibernätet och kommunalt vatten och avlopp.

Men så länge det inte finns några löften om att det verkligen blir så, nöjer de sig med att vara fritidsboende.

Eftersom det är Trafikverket som är väghållare för länsväg 627 mellan Timmernabben och Mönsterås, är det också Trafikverket som är ansvarig för en utbyggnad av gång- och cykelvägen.

Samtidigt är det Regionförbundet som beslutar om finansieringen.

Mönsterås kommun har under flera år arbetat för att få till stånd gång- och cykelvägen. Den skulle inte bara innebära att säkerheten ökar längs sträckan utan även skapa möjlighet att dra va-ledningar, bredband och tomrör för gatubelysning.

Elnätsägarna Eon och Ålem Energi kommer också att marklägga luftledningar i området.

Kommunen har erbjudit sig att förskottera regionförbundets del av kostnaden, för att få i gång projektet under nästa år.

Men något besked om erbjudandet antas eller inte, har kommunen ännu inte fått.

Från kommunens sida har man i alla fall budgeterat för projektet de närmaste tre åren för att det ska kunna bli verklighet.

I dagsläget är allt i princip klart för att sätta spaden i marken, så fort man vet hur regionförbundet och Trafikverket ställer sig i frågan.

Projektet beräknas kosta cirka tolv miljoner kronor.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons