Annons

Kommunal mat kan bli kravmärkt

Gladare matgäster, sundare djurhållning och bättre miljö. Det blir följden om politikerna går med på att kravcertifiera de kommunala köken.
Mönsterås • Publicerad 16 februari 2010

Ett kravcertifierat kök har både hjärta och hjärna och värnar om både maten, dess ursprung och inte minst sina matgäster.

Det menar Anette Wärnlund och Maria Pedersen på kommunens kost- och städtjänst.

Annons

De föreslår att kommunledningen ska besluta att samtliga kommunala kök kravcertifieras.

"Allt fler av våra matgäster intresserar sig för ekologisk mat och tittar efter Krav-märket när de själva handlar" skriver de.

Det ger dessutom bra reklam åt kommunen och verksamheten.

"Gästerna blir uppmärksammade på att vi använder ekologiska och kravmärkta livsmedel. Genom att erbjuda ekologisk mat och dryck på våra matsedlar kan vi bidra till en bättre miljö och en sundare djurhållning" uppger Anette Wärnlund och Maria Pedersen.

Redan i dag har man bytt ut ett 20-tal konventionella livsmedel till ekologiska sådana.

Om politikerna säger ja till kravcertifiering kommer ännu fler livsmedel att bytas ut.

Kommunstyrelsens arbetsutskott ska ta ställning till förslaget i dag tisdag.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons