Annons

Julmusik med "Bas-Bosse"

Bo "Bas-Bosse" Eriksson från Ålem gillar utmaningar. På lördag arrangerar han tillsammans med ett tiotal solister och musiker en julkonsert i Mönsterås kyrka
Mönsterås • Publicerad 4 januari 2002
Jesper Eriksson och Siv Nilsson tillsammans med Bo "Bas-Bosse" Eriksson som på lördagen ger en julkonsert i Mönsterås kyrka. 
Foto: Johan Winsell
Jesper Eriksson och Siv Nilsson tillsammans med Bo "Bas-Bosse" Eriksson som på lördagen ger en julkonsert i Mönsterås kyrka. Foto: Johan WinsellFoto: 

- Konserten har varit bokad länge men än har vi inte hunnit samla alla för en gemensam övning. Men jag är inte orolig. Vi hinner med några gemensamma övningar innan lördag- en och alla har informerats om vilka låtar som ingår i programmet, säger han.

Evenemangskrock

Annons

Att Bo Eriksson valt att samla sina vänner för en julkonsert i Mönsterås kyrka på trettondagsafton kan te sig förvånande. Bo Eriksson tillhör Ålems kyrkokör, som samma dag som han bjudit in till en konsert i Mönsterås deltar i en konsert i Ålems kyrka.

- Det är ingen schism som ligger bakom evenemangskrocken. Jag tillhör fortfarande kören i Ålem, men i höstas bestämde jag mig för att göra något eget. Och att konserterna äger rum samtidigt är en ren tillfällighet. Vi hittade inget annat datum som alla kunde enas kring, säger han.

Mest känd som trubadur

Bo Eriksson är kanske mest känd som trubadur och en av dem som i början av 1990-talet arrangerade konserter med Ålem All Star Band. Nu kommer han för första gången att ingå i en konstellation som ska sjunga traditionella julsånger. Bo Eriksson och de övriga solisterna ackompanjeras av musiker från rockbandet Fatal Attraction, en grupp som inte direkt förknippas med julmusik.

- Även om det här blir en annorlunda grej för killarna i bandet ska det säkert gå bra. Det handlar om duktiga musiker som inte gör bort sig i några sammanhang, säger han.

Norska julsånger

Konserten består av både kända och mindre kända julsånger. Siv Nilsson som finns med bland solisterna kommer att framföra norska julsånger.

Som solister mederkar även Jesper Eriksson, Anna Eriksson, Anders Fältsjö och Gunela Wejdsten. För musiken svarar Magnus Petersson, Thomas Nilsson, Mattias Sjögren och Yvonne Gunnebrandt.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons