Annons

Föreningar inventerar för att motverka psykisk ohälsa

Nu görs en inventering av vad föreningar och organisationer kan erbjuda för aktiviteter och hur man kan samordna frivilliga resurser för att både förebygga och avhjälpa konsekvenser av coronaviruset, som till exempel psykisk ohälsa.
Mönsterås kommun • Publicerad 3 april 2020
Ambjörn Thunberg, folkhälsosamordnare, hoppas på bra gensvar på inventeringen. Alla aktiviteter kommer att läggas ut på kommunens hemsida så att uppgifterna blir tillgängliga för alla.
Ambjörn Thunberg, folkhälsosamordnare, hoppas på bra gensvar på inventeringen. Alla aktiviteter kommer att läggas ut på kommunens hemsida så att uppgifterna blir tillgängliga för alla.Foto: Arkivfoto

Här saknas innehåll

Alla föreningar i Mönsterås kommun har fått ett mejl om inventeringen och folkhälsosamordnaren Ambjörn Thunberg hoppas på ett bra gensvar. Många aktiviteter har ställts in på grund av coronasituationen och många människor är isolerade eller permitterade från sina jobb, och det finns en stor oro. I det läget är det väldigt viktigt att göra insatser för att förebygga psykisk ohälsa, betonar han.

– Folkhälsan blir utsatt i ett sådant här läge. Vi vill engagera civilsamhället och inventera vad de har för aktiviteter i sina föreningar eller om de har möjlighet att hjälpa till i andra organisationers aktiviteter, säger Ambjörn Thunberg.

Annons

Även om det finns många restriktioner att ta hänsyn till när det gäller aktiviteter och sociala kontakter i nuläget, så finns det ändå många möjligheter till aktiviteter. Fysisk aktivitet och sociala aktiviteter påverkar det psykiska måendet.

Föreningarnas aktiviteter och andra möjligheter till insatser kommer att sammanställas och publiceras på kommunens webbplats så att alla får tillgång till uppgifterna. Han hoppas att det kan erbjudas aktiviteter för alla åldrar, från barn till seniorer.

Läs även:

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons