Annons

Ingen rondell vid ny Ica-butik

Snart invigs den nya Icabutiken i Mönsterås men rondellen som skulle öka trafiksäkerheten i området saknas fortfarande.
Mönsterås • Publicerad 20 september 2014

I mer än tio år har det talats om att det borde byggas en rondell i korsningen mellan Södra vägen och Drakenäsvägen i Mönsterås.

Frågan blev ännu mer angelägen då Ica förra året meddelade att man skulle bygga en ny butik i anslutning till korsningen.

Annons

Etableringen kommer att innebära en ökad trafik.

För att få till stånd en smidig trafiklösning och höja trafiksäkerheten erbjöd sig kommunen att förskottera de 2,5 miljoner kronor som rondellen beräknas kosta.

Tidigare i år meddelade dock Trafikverket att man inte alls vill vara med och betala rondellen, utan man tycker att det är kommunens sak att stå för kostnaden.

Kommunen å sin sida har hållit fast vid sin ståndpunkt att det är ett gemensamt ansvar för korsningen eftersom Trafikverket ansvarar för Drakenäsvägen.

Samtidigt har Trafikverket hållit fast vid sitt nej.

När den nya butiken invigs i oktober kommer korsningen alltså att se ut ungefär som vanligt. Men Mönsterås kommun har trots allt inte gett upp hoppet om att det ska kunna bli en rondell i den aktuella korsningen.

– Frågan lever, säger Thomas Nilsson, teknisk chef på kommunen.

För att ändå förbättra trafiksäkerheten för cyklister och fotgängare har kommunen nu låtit göra vissa åtgärder.

– Vi har knutit ihop gång- och cykelvägen över Södra vägen så att oskyddade trafikanter kommer över på ett säkert sätt, säger Thomas Nilsson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons