Annons

Han ger bensintips på internet

15-årige Andreas Wisén från Mönsterås hjälper bilister i hela landet att få reda på var det finns billig bensin.
Mönsterås • Publicerad 5 augusti 2005

Barometern-OT berättade i torsdagens tidning om att bilisterna numera kan söka information om bensinpriser via internet, för att få veta var det är billigast att tanka.

Andreas Wisén har skapat sajten billigarebensin.com, med just den här informationen. Han har dessutom ordnat så att man kan nå tjänsten via wap.

Annons

Webbhotellet trodde starkt på idén och valde till och med att sponsra sajten, så Andreas Wisén fick både webbplats och adress gratis.

Idén fick han för bara tre veckor sedan.

- Det var sådant liv om dyra bensinpriser, säger han.

De senaste veckorna har det blivit fler timmar än vanligt framför datorn, men efter det intensiva arbetet har sajten nu kommit ut på nätet. Nu hoppas han på bilisternas hjälp.

- Det är ju allmänheten som ska tipsa om bensinpriserna, säger han.

Rent praktiskt går det till så att man fyller i uppgifter på sajten om bensinpriset och vilken ort det handlar om, och sedan läggs detta ut på nätet så att alla bilister kan kolla var man tankar billigast när man är ute och far i landet

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons