Annons

Gruff ledde till svår misshandel

– Det var som om en demon smällde till honom. Jag såg något svart och jag såg smällen.
Mönsterås • Publicerad 12 februari 2010

Så minns en av de misstänkta gärningsmännen misshandeln där en 38-årig man från Mönsterås fick svåra skallskador när han slogs till marken utanför Folkets hus i Blomstermåla hösten 2008. Två män, den ene 25 år och den andre 27 år gamla är åtalade för brottet och i torsdags inleddes rättegången där offer, misstänkta gärningsmän och en rad vittnen kom att höras.

Gruffet den ödesdigra kvällen började inne i festlokalen. 38-åringens egen beskrivning av vad som hände under kvällen är mycket knapphändig då han minns mycket lite. Men att 38-åringen och en de misstänkta gärningsmännen kom på kant med varandra berodde enligt den 27-åringen på att han gick emellan ett bråk mellan 38-åringen och en kvinna. 27-åringen berättar att 38-åringen därefter tog strypgrepp på honom och att andra grå emellan och skiljer på dem. Men det är när festen är slut och alla ska åka hem som det bränner till. 38-åringen och hans sällskap äter korv och är på väg in i den buss som ska skjutsa hem dem när 27-åringen, som är på väg till Konsum där hans skjuts ska hämta upp, rundar bussen och hamnar mitt för 38-åringen.

Annons

– Han ser inte glad ut. Det var dumt, men jag tar ett steg framåt och min hand träffar honom på överkroppen. Men jag vet att han står kvar där, säger 27-åringen som sedan beskriver hur 38-åringen slår rallarsvingar i luften och hur han själv hoppar baklänges för att komma undan.

Efter det ska han ha tryckts ned på marken och fått sparkar och slag på ansikte och kropp. 27-åringen beskriver därefter hur han såg 38-åringen slås till marken av en tredje person som han inte vet vem det var, men att han var som en demon. Flera vittnen har däremot pekat ut den andra åtalade, 25-åringen, som den som fällde 38-åringen. 25-åringen nekar till brottet och hävdar att han suttit på en bänk med två flickor under hela den tiden som brottet inträffade.

– Jag var aldrig i närheten av slagsmålet. Jag har aldrig gjort något, säger 25-åringen.

Åklagaren yrkar på totalt 57 124 kronor i skadestånd till 38-åringen som fått bestående men av misshandeln. Rättegången fortsätter i nästa vecka.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons