Annons

Fint firande utan familjer

Julen är en stor familjehögtid. Men alla har ingen familj att fira jul med. I helgen arrangerades ett litet julfirande för ensamma i Kuggåskyrkan i Mönsterås
Mönsterås • Publicerad 27 december 2003
Ingemar och Ing-Britt Jansson var värdar när Stranda frikyrkoförsamling bjöd in ensamma till ett julfirande i Kuggåskyrkan.Foto: JOHAN WINSELL
Ingemar och Ing-Britt Jansson var värdar när Stranda frikyrkoförsamling bjöd in ensamma till ett julfirande i Kuggåskyrkan.Foto: JOHAN WINSELLFoto: 

- Ett jättefint initiativ. Jag brukar sitta ensam för det mesta, men nu har jag fått komma ut och det är jag glad över, sade Agnes Pettersson, en av dem

som anmält sig till julfirandet

Annons

i Stranda frikyrkoförsamlings lokaler.

Initiativtagare till julfirandet var Ingemar och Ing-Britt Jansson som själva lagat julmaten och även ordnat med de praktiska förberedelserna i samband med inbjudan.

Tiotal besökare

- Det är länge sedan vi hade något julfirande för dem som känner sig ensamma och inte har några anhöriga. I år ville vi också göra ett försök och vi hoppas att det ska

bli lyckat, sade Ing-Britt Jansson när hon

var i färd med att duka fram maten.

Samlingen i Kuggåskyrkan lockade inte mer än ett tiotal besökare, men de som hade mött upp var glada och såg alla fram emot en stunds gemenskap och värme.

- Är man ensam är julen en lång helg och själv sätter jag stort värde på att få komma

ut en stund, sade Agnes Pettersson.

Från Kuggåskyrkan medverkade även pastor Magnus Spång som höll en andakt och läste julevangeliet.

Annons

Ingemar och Ing-Britt Jansson, som fick beröm för att ordnat julfirandet hoppas nu att man ska kunna återkomma med en liknande samling nästa jul.

Tillsammans med andra

- Även om vi inte blev så många den här gången finns det säkert ett behov av sådana samlingar på julafton. Till ett annat år kanske vi kan göra något tillsammans med andra församlingar så att det blir ett ekumeniskt firande, sade Ing-Britt Jansson.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons