Annons

De ska bygga en lekplats i Senegal

Loppisar är populärare än någonsin – i alla olika former. Den 24 augusti är det bakluckeloppis i Timmernabben. Men syftet är inte att få en extra slant i fickan – Moustapha och Erika N’diongue tänker bygga en lekplats i Senegal.
Mönsterås • Publicerad 13 augusti 2013
För familjen Moustapha, Erika och Salli N?diongue klappar hjärtat lite extra för Senegal.
För familjen Moustapha, Erika och Salli N?diongue klappar hjärtat lite extra för Senegal.Foto: Isabella Lindholm
Som nyblivna föräldrar går tankarna ofta till barnen i Senegal, berättar Erika och Moustapha N?diongue. Sedan fyra månader har de dottern Salli. Med sina olika projekt hoppas familjen att de ska kunna hjälpa andra barn och familjer i Senegal.
Som nyblivna föräldrar går tankarna ofta till barnen i Senegal, berättar Erika och Moustapha N?diongue. Sedan fyra månader har de dottern Salli. Med sina olika projekt hoppas familjen att de ska kunna hjälpa andra barn och familjer i Senegal.Foto: Isabella Lindholm

– Där nere leker barnen med skräp och skrot, jag vet två barn som blev inlåsta i en bil och dog. Att kunna få en lekplats på ett säkert ställe skulle hjälpa, säger Moustapha N’diongue.

Bredvid honom sitter hans hustru Erika och i famnen har han deras fyra månader gamla dotter Salli.

Annons

Erika och Moustapha träffades i Senegal årsskiftet 2009–2010 då Erika var där och dansade.

– Sedan åkte jag tillbaka och då utvecklades kärlek, säger Erika, tittar på Moustapha och ler.

Nu brinner de båda för att hjälpa människorna nere i Senegal och därför driver de ett par olika projekt, ett av dem är backluckeloppisen som ska bidra till lekplatsen i Siguinchor, där Moustapha kommer ifrån. Ett annat projekt riktar sig till kvinnors självförsörjning. I det projektet ska Moustaphas syster, Mariam, vara spindeln i nätet. Sedan en tid tillbaka har Moustapha och Erika nu en förening, Mira Senegal, som de ska utföra projekten igenom.

– Folk kommer att kunna följa projekten på till exempel Facebook och på så sätt se att de verkligen blir av. Många gånger skänker folk pengar utan att veta vad pengarna sedan bidrar till, säger Erika N’diongue.

Lilla Salli jollrar glatt.

– Så länge jag kan minnas har jag haft ett intresse för människor, det känns jättehärligt att kunna hjälpa dem som behöver. Pengarna kommer att gå till något bra, vi hoppas att folk ska lockas av det, säger Erika.

Isabella Lindholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons