Annons

Covidfall konstaterat på äldreboende – besöksförbud införs

Covidsmitta har konstaterats på det särskilda boendet Torshaga i Ålem. Därför införs nu besöksförbud där. Dessutom införs besöksförbud på korttidsenheten på Solhem i Mönsterås som en förebyggande åtgärd, och kommunen avråder från besök på samtliga övriga särskilda boenden och LSS-boenden.
Ålem/Mönsterås • Publicerad 11 november 2020
Besöksförbud på Torshaga gäller nu.
Besöksförbud på Torshaga gäller nu.Foto: Arkivfoto

Beskedet kom på onsdagsmorgonen efter att det konstaterats smitta av covid-19 på Torshaga. Att kommunen också inför besöksförbud på korttidsenheten på Solhem i Mönsterås handlar om en förebyggande åtgärd eftersom den verksamheten har en stor in- och utflyttning av omsorgstagare.

På alla övriga särskilda boenden och LSS-boenden där det bor äldre och sköra avråder man alltså från besök.

Annons

”Inom berörda verksamheter bor och träffas många människor inom riskgrupp för covid-19. Det är av stor vikt att smittspridningen dämpas, för att påverkan på hälso- och sjukvård, omsorg och samhället i stort inte ska bli för stor. Det finns också ett behov av att låta äldreomsorgen fokusera på kärnuppdraget och ge personalen förutsättningar att jobba smittskyddssäkert med de brukare som finns i verksamheten”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

”Det är bara genom gemensamt ansvar och gemensamma ansträngningar vi kan bekämpa detta virus som orsakat oss så mycket sorg och skada”
Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande

Beslutet gäller från och med i dag till och med den 8 december.

– Vi har varit förberedda på att detta kunde hända som en följd av den eskalerande smittspridningen i regionen. Vi handlar nu snabbt och kraftfullt för att försöka stoppa vidare smittspridning i våra äldreboenden. Det är allvar nu, alla måste ta sitt ansvar för att inte smittas och inte föra smittan vidare. Det är bara genom gemensamt ansvar och gemensamma ansträngningar vi kan bekämpa detta virus som orsakat oss så mycket sorg och skada, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons