Annons

Coronalarm på Södra Cell - tio personer har placerats i karantän

En entreprenör som i förra veckan besökte Södra Cell i Mönsterås bar på coronaviruset. Nu har ett tiotal anställda på företaget placerats i karantän.
– Vi tar det på stort allvar, säger Södras presschef Marcus Svensson.
Mönsterås • Publicerad 9 mars 2020 • Uppdaterad 11 mars 2020
Ett tiotal personer på Södra Cell har placerats i karantän sedan det blivit känt att en person som bar på smittan hade besökt företaget.
Ett tiotal personer på Södra Cell har placerats i karantän sedan det blivit känt att en person som bar på smittan hade besökt företaget.Foto: Roger Carlsson

På söndagskvällen gick ett mejl ut till de anställda på Södra Cell om att en entreprenör som besökt arbetsplatsen konstaterats bära på coronaviruset. Något som gjort att ett tiotal medarbetare på Södra Cell har placerats i karantän.

– I onsdags i förra veckan var en entreprenör på bruket för ett möte med ett antal medarbetare hos oss. Personen hade varit i Italien men uppvisade inga symptom då. I efterhand har det konstaterats att personen bar på smittan, säger Marcus Svensson, presschef på Södra.

Annons

Marcus Svensson säger att företaget följer Smittskyddsenhetens riktlinjer.

– Ett tiotal personer är i karantän men ingen uppvisar symptom. Det är en ren säkerhetsåtgärd.

Hur länge varar karantänen för era anställda?

– 14 dagar är det sagt.

Finns det oro på arbetsplatsen?

– Jag tror att det finns en oro i hela samhället. Det är viktigt att alla följer de rutiner som finns på varje arbetsplats, säger Marcus Svensson.

– Vi följer det här mycket noggrant och tar det på stort allvar.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons