Annons

Bänkar riskerar att försvinna när kyrkan byggs om

Mönsterås församling har bestämt sig för att försöka genomföra en del ombyggnader i kyrkan. Två bänkrader kan till exempel komma att tas bort i den främre delen av kyrkan.
Mönsterås • Publicerad 11 december 2003

Frågan om att ta bort de båda bänkraderna i kyrkan har diskuterats från och till under det senaste året. Nyligen beslutade också kyrkorådet att begära tillstånd av länsstyrelsen för att få genomföra den här åtgärden.

Förutom att församlingen vill ta bort två bänkrader har man även planer på att förse kyrkorummet med ett nytt altare. Det nya altaret är tänkt att ersätta det som i dag finns framför det gamla altaret.

Annons

Att församlingen vill ta bort bänkraderna har inget direkt samband med det planerade altarbygget.

- Det är mer av allmänna utrymmesskäl som vi vill ta bort de här bänkarna. Det skulle helt enkelt bli bättre om vi fick lite mer plats över i den här delen av kyrkan, säger komminister Peter Wärnlund.

Kyrkorådet var enigt i sitt beslut att söka tillstånd för ombyggnadsarbetena.

Inför länsstyrelsens behandling av ansökan har också församlingen bjudit in företrädare för både länsstyrelsen och

Kalmar läns museum till Mönsterås. Besöket äger rum nästa vecka då även Växjö stifts representant, kontraktsprost Leif Norrgård, medverkar.

- Ytterst är det länsstyrelsen som fattar beslut om förändringar i kyrkor. Därför är det bra att vi får möjlighet att visa hur vi har tänkt oss att de här arbetena ska utföras, säger han. Om länsstyrelsen godkänner församlingens planer är det troligt att ombyggnaderna genomförs någon gång under nästa år.

JOHAN WINSELL

johan.winsell@barometern.se

0499-441 60

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons