Annons

46 fastighetsägare överklagar detaljplan

46 fastighetsägare protesterar mot kommunens beslut att bygga ut Östra Oknebäcksvägen till matargata i samband med att det ska bli mer bebyggelse i området. De vänder sig nu till mark- och miljödomstolen med ett överklagande.
Mönsterås • Publicerad 9 maj 2019
Etapp tre vid Oknebäck ska ge plats åt både bostäder och förskola, men kommunens planer på en ny matargata stöter på patrull hos de boende i området.
Etapp tre vid Oknebäck ska ge plats åt både bostäder och förskola, men kommunens planer på en ny matargata stöter på patrull hos de boende i området.Foto: Åsa A Cederbom

Nyligen antog miljö- och byggnadsnämnden den nya detaljplanen för en fortsatt exploatering av Oknebäcksområdet. Planen tillåter fler bostäder men också en förskola. Det nya bostadsområdet är tänkt att anslutas till Östra Oknebäcksvägen via en ny matargata.

Men boende i området ser en stor fara med en matargata och protesterar kraftigt mot detta. Att få en starkt trafikerad matargata dragen genom deras bostadsområde innebär både en trafikfara och att marknadsvärdet sänks på de befintliga husen, befarar de.

Annons

”Trafiken på Östra Oknebäcksvägen utgör redan i dag en stor fara för alla som ska passera vägen, speciellt för alla barn och ungdomar som måste passera för att komma till förskola, skola, fritidsaktiviteter, kamrater och centrala Mönsterås. Med tanke på alla barnfamiljer som bor i området, kommer en utbyggnad av Östra Oknebäcksvägen att medföra en livsfarlig situation” skriver fastighetsägarna i en av de skrivelser som har lämnats in till kommunen.

De har själva föreslagit ett annat alternativ, nämligen att anlägga en ny infart från Timmernabbenvägen, mittemot klosterruinen. Men det har de inte fått gehör för hos kommunen.

Nu har de gått vidare med sina protester och i dagarna fick mark- och miljödomstolen in ett överklagande.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons