Annons

27-åringen kvar på sjukhus

Den 27-årige man som på söndagen påträffades med svåra köldskador i ett skogsområde vid Gelebo utanför Mönsterås vårdas fortfarade på sjukhus för sina skador.
Mönsterås • Publicerad 9 december 2003

- Han har ådragit sig svåra köldskador, men det ska inte vara någon fara för hans liv, säger Ulf Karlsson, informationsansvarig vid Kalmarpolisen.

Polisen vet fortfarande inte hur mannen, som är bosatt i Mönsterås kommun, hamnat i det aktuella skogspartiet eller hur länge han legat där.

Annons

Flera dygn i skogen

De samtal polisen haft med mannen har inte lett till att man fått klarhet i vad som har hänt. När han hittades var han förvirrad. Polisen utesluter inte att han kan ha vistats i skogen i flera dygn. Själv uppgav mannen ett datum som kunde tyda på att han vistats i skogen i ett par veckor, vilket dock polisen betvivlar.

- Vi har pratat med honom men än så länge har han inte kunnat ge några riktiga svar. Och det gör att det finns många frågetecken kvar kring den här händelsen. Men förhoppningsvis ska han kunna ge en tydlig bild av vad det är som har hänt. Så länge vi inte vet vad som har hänt kan vi inte heller utesluta att han råkat ut för ett brott, säger han.

Mannen påträffades vid 12-tiden på söndagen av två jägare som råkade passera platsen där mannen låg. Han var då svårt medtagen och hade ådragit sig svåra köldskador på fötterna.

Ensligt belägen plats

- Vad vi har förstått så var inte hans tillstånd livshotande när han togs om hand, men han var illa däran. Platsen där han hittades är också ensligt belägen. Därför är det ingen tvekan om att han hade tur att jägarna råkade upptäcka honom. Om inte de hade passerat platsen kunde det här ha slutat riktigt illa, säger Ulf Karlsson.

Mannen fördes under söndagen till regionsjukhuset

i Linköping för vård. Ulf Karlsson ville på måndagen inte gå in på om han fortfarande vårdas i Linköping eller om han förts till något av sjukhusen i Kalmar län.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons