Annons

150 nya flyktingar väntas i oktober

Hotell Kronmunken förvandlas i höst till ett asylboende när över 150 flyktingar kommer till Mönsterås.
Mönsterås • Publicerad 17 september 2014

– Vi har för avsikt att driva igenom det här och är väldigt nära en lösning med Bert Karlsson.

Det säger Andreas Radovic som driver hotellet tillsammans med sin far Josko Radovic.

Annons

Kronmunken har under en tid varit till salu och en som har visat intresse är förre skivbolagsdirektören Bert Karlsson, vars affärsidé bygger på att göra om hotell till boende för asylsökande flyktingar.

När nyheten först presenterades meddelade Josko Radovic att det inte var aktuellt att skriva avtal med Bert Karlsson, men nu har alltså familjen tänkt om.

– Jag kan väl säga att det har blivit svårare och svårare att slå ifrån sig fördelarna med ett asylboende. Ska man titta på vår verksamhet ur ett affärsmässigt perspektiv är det här ett nödvändigt ont, säger Andreas Radovic.

– Vi har erbjudit kommunen att köpa vår fastighet till ett marknadsmässigt pris, men de har tackat nej.

Kronmunken är sedan tidigare godkänt som ett asylboende.

Har ni skrivit avtal med Bert Karlsson?

– Vi är väldigt nära en lösning med Bert, men vi har inte skrivit något avtal med Migrationsverket. Så ärendet är långt ifrån klart.

Senast meddelade ni att det inte var aktuellt med något asylboende ”i dag, i morgon eller i övermorgon.” Vad hände med det?

– De orden ska tolkas ordagrant och det har nu gått mer än tre dagar.

Men enligt Bert Karlsson har han redan tecknat ett avtal med Kronmunken, som går ut på att hyra anläggningen som asyl­boende med start i höst.

Annons

– Avtalet gäller mellan 150 och 200 personer och de anländer i oktober någon gång. Allt är klart med Migrationsverket, det är bara tiden som vi inte vet exakt än, säger Bert Karlsson.

– Som jag ser det blir det här ett väldigt bra boende eftersom Kronmunken håller så hög kvalitet. Jag har ett 40-tal anläggningar runt om i landet och Kronmunken är bland de fem bästa.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons