Annons

Weine Nilsson

Nyheter • Publicerad 29 februari 2012

Förtroendemannen Weine Nilsson, Ramsås, Timmernabben, har gått bort efter en lång tids svår sjukdom. Våra tankar går till hustrun Gudrun och sönerna med familjer.

Weine var lantbrukare på fädernegården i Ramsås – gården med de gröna ekonomibyggnaderna. Utöver lantbruket drev han en redovisningsbyrå och hjälpte många lantbrukare och andra småföretagare med bokföring, deklarationer och goda råd. Weine var också ordförande i Kyrkbyns vägsamfällighet där han lade ner hela sin själ, både med administration och praktiska göromål som väghyvling. Vem minns inte Weine med den gula väghyveln? Han har en mycket stor del i att vi har en god standard på det enskilda vägnätet i det området.

Annons

Weine var invald för Moderaterna i Ålems gamla kommun och socken. Efter kommunsammanslagningen 1973 fortsatte det kommunpolitiska engagemanget i Mönsterås kommun där han tillhörde kommunfullmäktige 1979–1998. Åren 1977–1985 var Weine ledamot av byggnadsnämnden. Från 1980–1991 tillhörde han barn- och utbildningsnämnden där han åren 1986–1988 var vice ordförande.

Från och med regeringsskiftet i Mönsterås 1986 och fram till och med valet 1998 tillhörde Weine kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Han ingick också i bolagsstyrelsen för Mönsterås Utvecklings AB.

Vi minns Weine som en osjälvisk och generös person, både i politiken och som privatperson. Han var en positiv människa, en samarbetsperson som ville medverka till praktiska lösningar se möjligheter.

Weine hade en stark känsla för det lokala och bygden han verkade i. Han stod också för ett mycket starkt ideellt engagemang som kom till uttryck inom framförallt Lions i Mönsterås. Han var en hedersman.

Nu har Weine lämnat oss. Vi är dock många som känner stor tacksamhet över att fått lära känna och samarbeta med Weine. Vi känner stor tacksamhet över hans stora insatser i det ideella föreningslivet och som förtroendevald för Mönsterås kommun. I dag känner vi sorg och saknad. Men vi kommer alltid att hålla Weine Nilsson i positivt minne!

Roland Åkesson

kommunalråd för Mönsterås kommun

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons