Annons

Daisy Modigh

I en ålder av 81 år har Daisy Modigh, Nybro avlidit.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013

Hon föddes i Gullaskruv där hennes föräldrar Greta och Gösta Lind arbetade på glasbruket. Efter skolgången arbetade Daisy som damfrisörska i Emmaboda och i Bellis blomsteraffär i Nybro. 1950 gifte hon sig med framlidne Åke Modigh. De bosatte sig först i Västervik några år, där sonen Jim föddes. Sedan flyttade de till Hohultslätt där dottern Åsa föddes. Åke fick tyvärr MS i ung ålder. Han tvingades sluta som frisör och 1957 flyttade familjen till Nybro.

Deras stora gemensamma intresse hade alltid varit djur och natur. Utifrån det intresset startade de om och började först i liten skala med hunduppfödning. Det blev efter några år grunden till Björkdalens kennel, som blev vida känd för sina hundar och erhöll många utmärkelser för sin fina uppfödning.

Annons

Åkes stora intresse för jakt blev även Daisys. På 70-talet tog hon jägarexamen för att kunna följa med ut och jaga. Det var ovanligt med kvinnliga jägare på den tiden. Hon blev känd som en mycket bra jägare och hon sköt 28 älgar under 25 år, vilket hon var mycket stolt över. 1989 blev ett mycket tragiskt år, både Åke och sonen Jim avled. Daisy fortsatte själv med hunduppfödningen och inackorderingar några år. I slutet av 90-talet trappade hon ner, sålde huset i Rismåla och flyttade till Nybro. I januari 2013 flyttade Daisy till Madesjögläntan.

Närmast sörjande är dottern Åsa Petersson med döttrar Nina och Anna och framlidna sonen Jims barn, Robert, Therese, Philip och Calle med familjer. Samt brodern Stefan Lind med familj och övrig släkt och vänner.

Åsa Petersson

Dotter

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons