Annons

Vi och dom

Är idrottsklubben ”vi” men småföretagarna ”dom”?
Ledare • Publicerad 2 februari 2010

Tankarna kommer efter att inslaget i veckan om utbredda skatteproblem i elitidrottsklubbar. Här gäller helt olika regler för den ideella verksamheten och för de bolag som klubbarna bildat. Får klubben exempelvis hyra arenatid av sitt bolag till priser under marknadens? Då ska det skattas.

Att det kan vara svårt att reda ut komplicerade skatteregler vet alla. Men hur kommer det sig att debatten inte kom i gång? Hade vi mött rubriken ”Omfattande skatteproblem i många småföretag” har vi mött inlägg efter inlägg om fuskande företagare.

Annons

Inte är ledningen för en idrottsklubb definitionsmässigt bättre eller hederligare än den genomsnittlige småföretagaren. Är det så att vi har enklare att identifiera oss med en klubbstyrelse ön med småföretagaren? De är som vi, han eller hon är en som mält sig ut ur gemenskapen.

Då har Sverige verkligen problem!

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons