Annons

Vad planerar Kjell Henriksson?

Ledare • Publicerad 30 december 2003

I dagarna har man i Dagens Nyheter kunnat läsa om den krisdrabbade välfärden. Växjös socialdemokratiska kommunalråd Carl-Olof Bengtsson fick senast redovisa för hur han anser att problemen med minskad skattekraft och många äldre skall tas om hand. En utveckling som kommer att kulminera runt år 2020.

Kommunala friskolor är ett förslag, tycker han. Mindre byråkrati i kommunen, viktigt att skära bort allt onödigt arbete. Dessutom kommer det också vara av vikt att så många som möjligt kommer i arbete, anser han.

Annons

Förutom att förslaget om kommunala friskolor låter lika märkligt som privat sjukvård inom landstinget, så är det viktiga synpunkter som kommunalrådet har att komma med. Men för att fler människor ska komma i arbete krävs en arbetsmarknad där jobb och arbete inte betraktas som något påfört från staten – och därmed finns i begränsad utsträckning. I en verklighet där människor driver fram företag på en dynamisk marknad med mindre rigida regleringar existerar inte den formen av jobbransonering.

Nu vill vi veta: vad planerar Kjell Henriksson inför året 2020?

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons