Annons

Terapeut till Skandia, tack!

Ledare • Publicerad 2 december 2003

Med en jurists hela noggrannhet och precision gick Otto Rydbeck loss på Skandialedningens försyndelser i svt på måndagsförmiddagen.

Var och en som satt igenom hela presskonferensen måste tillslut ha känt sig en aning matt inför den målmedvetenhet som funnits i Lars-Eric Peterssons, Ulf Spångs och de andra herrarnas metoder att lyfta bort tak, arbeta utan protokoll samt leverera färdiga sanningar till lama styrelser. Bengt Brauns avgång igår kan inte betecknas som annat än given. Det som Otto Rydbeck redovisat handlar inte längre om moraliska och etiska frågor, utan kan nu komma att dömas som rent kriminellt förfarande.

Annons

Reportern Elisabeth Höglund på svt efterlyste en psykoterapeut för att reda ut hur Skandialedningen har fungerat under de senaste fyra, fem åren.

En tanke så god som någon.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons