Annons

Svar till Roland Davidson

Ledare • Publicerad 6 september 2006

Roland Davidson argumenterar märkligt i sitt brev till ledarsidan 5/9. Han skriver, att svenskens tilltro till kärnkraften allvarligt skadats av Forsmarksincidenten. Så är det inte alls. I en alldeles färsk undersökning visar det sig, att bara 12 procent av väljarkåren vill avveckla kärnkraften, efter denna händelse. Tilltron sitter med andra ord i orubbat bo.

Vad gäller Davidsons argumentation angående elpriserna så är det säkert så att de historiskt sett varit billiga. Men vem menar han ska har råd att betala de galopperande priser som han förespårkar? Är det konsumenterna som ska straffas för socialdemokraternas velande i energifrågan? Eller ska vi frysa?

Annons

Tidningens inställning är följande: ska vi ha kärnkraft måste vi satsa på den. Om inte kommer tekniken och metoderna obevekligen att föråldras. Forsmarksincidenten torde vara ett tecken på det. Lennart Daléus, numera ordförande för Greenpeace och tidigare centerledare, fick i tisdags morse frågan i radio vad han tyckte var viktigast; kärnkraftsavveckling eller att minska växthuseffekten.

Efter lite betänketid valde han att minska växthuseffekten. Han gör ett klokt val i det, men varför tveka? Med en galopperande växthuseffekt med allt vad det medför kan vi alla kyssa naturen som vi nu känner den för evigt adjö. Kärnkraftsmotståndarna talar om ansvar inför framtiden, men är det inte ett grundläggande ansvar att se till att våra barn överhuvudtaget har en mänsklig planet att ärva?

Sylvia Asklöf
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons