Annons

Mörbylångsamt Bolag

Ledare • Publicerad 3 mars 2005

På måndagen diskuterade Mörbylånga kommunfullmäktige Systembolag. Efter mångt och mycket återremitterades ärendet till kommunstyrelsen. Något kommunalt stöd för systembolagsbutik i Färjestaden blev inte av.

Debatten var som sagt hård, och även på denna tidnings insändarsida har åsikterna markerats. En sak är svår att komma ifrån. I Färjestaden bor omkring 6000 personer, i Mörbylånga omkring 2500. Och kommuners meningar brukar spela roll när Systembolaget överväger nyetableringar. Det är svårt att frigöra sig från tanken att särintressen spelatt in och systembolagsfrågan använts som ett slags lokal regionalpolitik och stöd till Mörbylånga samhälle.

Spänningen mellan det pendlande Färjestaden och resten av kommunen är redan stor. Borde inte kommunpolitiker besinna sig innan Färjestaden kräver att gå med i Kalmar kommun eller bilda en egen?

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons