Annons

Makt är rätt?

Ledare • Publicerad 7 augusti 2005

Den som vill använda andras pengar för att gynna sig själv och kompisar brukar normalt vara diskret.

Men i Nyköpings kommun har de styrande socialdemokraterna helt givit diskretionen på båten. De ägnar sig helt öppet åt att dela ut skattepengar till Rörelseorganisationer – i det här fallet Broderskaparna som kongressade i Gästabudsstaden (den som tänkt ut den sloganen åt Nyköping borde för övrigt läsa lite mer historia) i förra veckan. Nyköping. Lokalhyran, på 35 000 kronor, bidrog kommunen med. Pengarna hittades på kommunens konto för marknadsföring. För säkerhets skull undveks kommunstyrelsen i hanteringen – där sitter ju trots allt andra partier och de hade kanske haft en massa trista och bakåtsträvande kritik.

Annons

Men det kanske är så att Nyköpings kommun har för vana att sponsra partierna med sådana här bidrag? Ingalunda, det här var första gången.

Det ligger något märkligt storslaget i sånt här uppenbar maktmissbruk. Socialdemokraterna gör helt enkelt precis som de vill och bryr sig inte ens om att försöka dölja det.

Men om drygt ett år är det val. Även i Nyköping.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons