Annons

Firma Henriksson & Wernersson trollar på

Ledare • Publicerad 31 mars 2005

Den kommunale trollkarlen svingar sin pinne. Vips – där försvann ett hus, en park och några miljoner ner i en hatt! Vips – där halar han upp huset (nymålat och fint) ur en annan! Och där miljonerna! Och där parken! Och som en extra explosion har ett kulturcentrum uppstått på köpet! Ljuset tänds och trollkarlen bugar i hopp om Kalmarpublikens rungande applåder valet 2006 för sitt lyckade trick!

Men går det fel så upptäcker alla med ett skrämt sus att miljonerna har försvunnit på vägen. Såsom av en slump ned i något av alla de svarta hålen som omger den store trollkarlen och hans lydige assistent (Henriksson & Wernersson heter trollerifirman förresten).

Annons

Det är med en trött suck många läsare öppnar torsdagens Barometern. För de kommunalpolitiker Kalmars politiska partier fört fram och som nu är valda är inte uttagna för sin fingerfärdighet i tricket ”många affärer i luften på en gång”. Hade vi velat ha sådan kompetens i stadshuset hade det varit bättre om vi valt Pontuz Löfgren och hans fastighetsmäklarkolleger till kommunstyrelsen, och inte moderater, socialdemokrater och de övriga. Tanken att Kjell Henriksson och Jan Olof Wernersson har vårt förtroende när de på detta sätt ger sig ut i korthusmäklarbranschen har samma effekt som de roliga historiernas titel ”amatörkirurg”.

Det svindlande bollande som de nu givit sig in på kommer sannolikt bara att sluta med ett rejält magplask som kostar skattebetalarna och medborgarna miljoner. Detaljer i det som nu planeras kan säkert vara bra. Men sammantaget?

För det första. Varför ska kommunen pytsa in pengar i den Folkets park som nu klappat samman? Är det inte Folkets parksföreningens sak att lösa?

För det andra. Behövs det kulturcentrum som nu ska komma till i Folkets park? Och är det rimligt att det ligger där och ingen annanstans?

För det tredje. Är det rimligt att börja sälja gamla konstmuseet som lyxlägenheter innan nya konstmuseet ens lämnat ritstadiet?

För det fjärde. Är det rimligt att pytsa in mer pengar i Kalmarsalen, när den nu krisat för vi vet inte vilken gång i ordningen?

Var det inte för att få alternativ till sådana affärer vi skulle rösta moderat i valet 2006?

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons