Annons

Dubbelmoralens skygglappar

Ledare • Publicerad 10 december 2003

Den svenska dubbelmoralen i alkoholpolitiken står tydligen obruten. Medan alkopendligen blir allt vanligare i Sydsverige och den svarta marknaden etableras var moderaterna på tisdagen ensamma att i riksdagen kräva sänkta alkoholskatter. Samtidigt anklagades de att vara ”cyniska och kalla”.

Tvärt om. Cynisk är den som så förälskat sig i förlegad politik att han hellre bevarar kulissen än söker bota problemet.

Annons

Det är inte bara vi enskilda svenskar som kommer i kläm. Det gör också Sydsveriges handel och bryggerinäring, och därmed viktiga arbetstillfällen.

Men de återkommer väl när nykteristerna i riksdagen övertygat Frankrike, Irland, Italien och Tyskland att införa svenska lagar och skatter. Ska vi vänta 200 år eller kanske bara 100?

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons