Annons

Att ha rätt är inte allt

Notiserna om Torsåspartiets partiledare duggar tätt.
Ledare • Publicerad 2 november 2009

Nu kretsar de oftast kring konflikter med kommunens förvaltningsledning. Tidigare har det gällt allianspartierna i Torsås, som inte satt ihop ett eget budgetalternativ.

För en betraktare utifrån framstår Bert Appert allt mer som en mycket kunnig och hederligt syftande person som trots alla sina kvalifikationer bidrar långt mindre till Torsås medborgare än vad som skulle vara möjligt.

Annons

Hans fokus på kommunal misshushållning och dammiga maktstrukturer i politik och förvaltning är synnerligen förtjänstfullt. Här hjälps han av sin egen yrkesbakgrund; han vet vad han talar om.

Men hans svaghet är samtidigt att som politiker bygga broar, skapa allianser och genom att utveckla konstruktiva relationer förverkliga allt det han talar om praktiken, i Torsåsbornas vardag. För att göra detta behövs inte bara färgstarka uttalanden och inträngande resonemang. Här gäller det också att bygga förtroende bland andra partier och i den kommunala förvaltningen.

I den uppgiften kan det vara bra att veta bäst. Men man behöver inte alltid skriva andra på näsan att man själv och inte de gör detta. Och, i synnerhet i en så liten kommun som Torsås, bör man dra sig för att bränna broar. Dagens motpart kan vara morgondagens medarbetare.

Dessa reflektioner ska inte förta värdet av Bert Apperts energiska granskning av Torsås. Men ibland sätter han onekligen krokben för sig själv.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons