Annons

Apoteket nästa?

Ledare • Publicerad 12 december 2003

Apoteket AB:s VD Stefan Carlsson sände förra fredagen ut ett pressmedelande på temat ”Apoteket stödjer konkurrensen och pressar priserna”. Texten uppehöll sig vid de gräsliga skandaler som ska ha inträffat i Norge och Danmark, där apoteksmonopolet är upphävt.

Att det är affärerna i det statliga systerbolaget Systemet som är bakgrunden inses lätt. Stefan Carlsson vill tydligen stämma i bäcken i stället för i ån och visa fram rena händer.

Han tycks dock ha missat att Systembolaget är ett monopol precis som hans egen verksamhet. För några år sedan skallade massmedia av rapporter om konstigheter med Apoteksbolagets vinstmedel; de slussades till både det ena och det andra. Och nu är det uppenbarligen dags för en ny granskning.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons