Annons

CUF håller inne medlemstal

Centerns ungdomsförbund, CUF och Ung vänster har fortfarande inte lämnat redovisningen av antalet medlemmar som regionförbundet i Kalmar län krävde in senast den 21 juni i år.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2005

- SSU har lämnat en utförlig rapport, men CUF och Ung Vänster har inte lämnat in med de underlag vi begärt, säger Magnus Dahl, administrativ chef på regionförbundet.

Regionförbundets arbetsutskott kunde av den anledningen inte presentera något förslag till beslut i den invecklade bidragshärvan till regionförbundets styrelse förra veckan.

Annons

Tidigt på vårkanten, när misstankarna om att flera politiska ungdomsförbund blåst upp medlemssiffrorna för att på så sätt kunna kvittera ut mer bidrag än de var berättigade till, krävde regionförbundet, som betalar ut bidragen, att ungdomsförbunden skulle lämna in ny redovisningar av antalet medlemmar.

Dessutom krävde regionförbundet att redovisningarna skulle vara granskade och godkända av auktoriserade revisorer.

Beslut i höst

Regionförbundets styrelse ska, enligt vad som är planerat, fatta beslut i frågan den 22 september.

På grund av att underlag fortfarande saknas från två av förbunden kommer en ny framställan att göras till CUF och Ung vänster denna vecka. Därefter kommer arbetsutskottet att hålla ett nytt möte den 20 september.

Magnus Dahl kan i dag inte svara på vad som händer om underlagen inte finns tillgängliga i tid för att upprätta ett förslag till beslut.

- Det är många juridiska knäckfrågor att reda ut, säger han.

Det som ytterligare komplicerar ärendet är att polisutredningen om misstänkt bedrägeri troligen inte kommer att vara klar innan regionförbundets styrelse ska fatta beslut.

- Det som kommer att diskuteras den 22 september är eventuella skadeståndsanspråk, men vi kommer inte att invänta polisutredningen, säger Magnus Dahl.

Betalar tillbaka

Annons

SSU i Kalmar har tidigare erbjudit sig att betala tillbaka drygt 440 000 kronor avseende bidrag från år 2000 och framåt, men regionförbundet har inte tagit ställning till det ännu.

- Det är inte klart om vi accepterar det eller om vi ska gå ännu längre tillbaka. Det handlar om att bedöma vad som är rimligt. Det är också viktigt att alla behandlas lika, säger Magnus Dahl.

Lennart Svensson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons