Annons

Värsta tiden för influensan över

Influensan slog till hårt mot Kalmar län under februari och i början av mars. Nu har kulmen för 2012 års influensa passerats.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2012

I sin rapportering om årets influensa varnar Smittskyddsinstitutet för att de, framförallt äldre, som tog sitt vaccin mot influensan tidig höst 2011 kan insjukna.

Vaccinets effekt har helt enkelt börjat att avta.

Annons

– Jag har inte fått några signaler om att vi har patienter som har insjuknat trots vaccinering, det är i?alla fall inte något stort problem. Då är det betyd-ligt mer bekymmersamt att ?antalet som låter vaccinera sig minskar. Debatten runt riskerna med?vaccineringar har fått många att avstå, och det ?innebär ju, tyvärr, att?många kommer att bli sjuka, säger Claes Söderström.

På sajten influensakollen.se redovisas hur många nyinsjuknade i säsongsinfluensan som har rapporterats in de senaste veckorna.

Just nu stoltserar Kalmar med omnejd med en grön markering. Det innebär att inga nya influensafall har rapporterats de senaste sju dygnen.

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons