Bil och bärgare blev fast i vattenmassorna

Bilen försökte ta sig igenom vattensamlingen under järnvägsviadukten i Trekanten, men blev fast. Samma öde mötte den bärgare som kallades till platsen.
Nyheter • Publicerad 23 november 2010
Bil fast i vattnet under järnvägsviadukten i Trekanten.
Bil fast i vattnet under järnvägsviadukten i Trekanten.Foto: Liselotte Andersson (läsarbild)

Natten till tisdagen har varit blåsig, men framför allt blöt. Räddningstjänsten i Kalmar har haft mycket att göra med översvämningar, bland annat i Trekanten och Moskogen.

Under morgontimmarna skulle en bilist försöka ta sig under järnvägen i Trekanten, men blev stående i det halvmeter höga vattnet under den viadukt där vattnet hade blivit stående redan tidigt under måndagen. Räddningstjänsten kallades till platsen strax efter klockan 6, då även den bärgningsbil som skulle undsätta den larmande bilisten hade kört fast i vattnet.

– Nu dirigerar polisen om trafiken här, säger Alf Jacobsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Kalmar, från platsen.

Räddningstjänsten har även haft en del att göra i Moskogen under natten och morgonen. Där har pumpar satts in för att få bort vattnet ur en av kommunens byggnader i närheten av avfallsanläggningen.

Liknande problem har regnet även orsakat i andra kommuner i Barometern-OT:s spridningsområde. Larm om översvämningar i byggnader har inkommit från Nybro, Mörbylånga, Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Torsås och Oskarshamn.

Ett par träd har blåst ner och blockerat vägar. En gran välte över Persmålavägen utanför Nybro strax efter midnatt. Ungefär vid samma tidpunkt körde en bil in i ett träd som blockerade väg 34 utanför Berga i Högsby kommun.

Ingen person har rapporterats bli skadad i samband med någon översvämning eller olycka under natten och morgonen.

Polisen har inte haft några större ärenden kopplade till vädret, enligt vakthavande befäl.

Per Jakobsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.