Annons

"Will Smiths filmstjärnestatus svårt skamfilad"

Genom att slå komikern Chris Rock på Oscarsgatan gick den amerikanske skådespelaren Will Smith från älskad Fresh Prince-favorit till Hollwood-värsting, konstaterar . Men vad betyder det för hans fortsatta karriär?
Film • Publicerad 3 april 2022
Efter att han slagit Chris Rock kom Will Smith tillbaka på scenen för att ta emot en Oscar för bästa manlige skådespelare. Arkivbild.
Efter att han slagit Chris Rock kom Will Smith tillbaka på scenen för att ta emot en Oscar för bästa manlige skådespelare. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Enligt Sharon Waxman, chefredaktör för sajten The Wrap, har Will Smiths karriär fått ett "dödligt sår"

– Det är galet att tänka sig att den här incidenten skulle kunna sudda ut så många års goodwill. Men det var så publikt, så utanför boxen. En agent som vi talat med kallar det för "en förbluffande narcissistisk handling". Will Smiths filmstjärnestatus är svårt skamfilad, säger hon till BBC.

Annons

Kim Masters, redaktör på Hollywood Reporter, håller med. Slaget på Oscarsgalan gick helt stick i stäv mot den persona som Will Smith byggt under många år, framhåller Masters till BBC.

Bland Will Smiths kommande filmprojekt finns rollen som förrymd slav i Apple Studios "Emancipation" vars premiär är planerad till i år.

– Om de drar tillbaka den, tror jag att det är för att de inte vill komma ut på marknaden med Will Smith i år, säger Sharon Waxman till BBC.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons