Annons

Weinstein-utredning blir film

Nöje • Publicerad 7 juni 2021
Carey Mulligan och Zoe Kazan ska spela New York Times-journalister i en film om Weinstein-utredningen. Arkivbild.
Carey Mulligan och Zoe Kazan ska spela New York Times-journalister i en film om Weinstein-utredningen. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP
New York Times-journalisterna Jodi Kantor och Megan Twohey avslöjade filmproducenten Harvey Weinstein. Arkivbild.
New York Times-journalisterna Jodi Kantor och Megan Twohey avslöjade filmproducenten Harvey Weinstein. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP

Carey Mulligan och Zoe Kazan ska spela huvudrollerna i "She said", en film som skildrar New York Times utredning av Harvey Weinstein, rapporterar Deadline.

Det var de två journalisterna Megan Twohey och Jodi Kantor som i oktober 2017 avslöjade de utbredda anklagelserna om sexuella trakasserier som enligt offren pågått i flera årtionden. Fler kända skådespelare som Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette och Rose McGowan berättade om filmproducentens övergrepp.

Annons

Utredningen, som även har skildrats i boken "She said: Breaking the sexual harassment story that helped ignite a movement", startade metoo-rörelsen och ledde så småningom till att Weinstein dömdes till 23 års fängelse.

Inspelningen börjar i sommar med "Unorthodox"-regissören Maria Schrader i registolen. Carey Mulligan, som nyligen Oscarsnominerades för "Promising young woman", är för närvarande upptagen med inspelningen av Johan Rencks science fiction-film "Spaceman" för Netflix.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons