Annons

Way Out West siktar på publikrekord

Det är dags för Way Out West att öppna portarna efter några tuffa pandemiår. Spelar gör bland andra Nick Cave och Thåström.
Musik • Publicerad 10 augusti 2022
Efter en lång pandemipaus är det återigen dags för Way Out West. Arkivbild.
Efter en lång pandemipaus är det återigen dags för Way Out West. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

Ungefär 30 procent av årets Way Out West-besökare har valt att behålla sina biljetter från tidigare års inställda upplagor. När festivalen nu är tillbaka siktar arrangören på ett publikrekord, sett till antalet unika besökare.

– Efter två års paus har vi fått massor av tid att tänka på vad vi kan göra bättre och vad vi redan tycker är bra, säger Filip Hiltmann på Luger.

Annons

TT: Vad är den största utmaningen?

– Det har varit att hitta tillbaka till ett "festival-mindset". Vi har ändå gjort festival varje år från 2007 till 2019 och att komma tillbaka efter två år har verkligen varit en utmaning. Men jag tycker att vi har lyckats väl med det, det märks inte minst nu när förberedelserna är i full gång, säger han.

Skateboardramp

Way Out West levererar som vanligt musik i olika genrer, bland andra Burna Boy, First Aid Kit och Ane Brun. Men en nyhet för i år är att festivalen har skapat ett skateboardområde för både professionella och amatörer.

– När festivalen är över kommer rampen att flyttas till ett socioekonomiskt utsatt område i Göteborg för att främja integrationen, det är ett nytt projekt som vi är jättestolta över, säger Filip Hiltmann.

Klimatmöte

Bakom kulisserna kommer evenemangsbranschen dessutom att träffas för att arrangera ett klimatmöte under namnet Greentopia.

– Det är första gången branschen träffas för att prata om utmaningar och vad man kan hjälpas åt kring för att göra evenemang så klimatvänliga som möjligt, säger Hiltmann.

Way Out West arrangeras i Slottsskogen i Göteborg och pågår mellan den 11 och den 13 augusti.

Fakta: Way Out West

Way Out West grundades 2007 och arrangeras i Slottsskogen i Göteborg. Parallellt arrangeras klubbkonceptet Stay Out West med spelningar i olika delar i Göteborg. Årets upplaga drar igång den 11 augusti.

Årets artister i urval:

Torsdag: First Aid Kit, Vargas & Lagola, Yung Lean, Amason, Tame Impala, Bikini Kill.

Fredag: Chance The Rapper, Perfume Genius, Jamie XX, Kite, Nick Cave And The Bad Seeds, Princess Nokia.

Söndag: Fred Again, Ane Brun, Girl In Red, Burna Boy, Dave, Birght Eyes, Thåström, Mø

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons