Annons

Way Out West bjuder på gratis filmfestival

Nöje • Publicerad 10 augusti 2021
En ny dokumentär om Shane MacGowan får Sverigepremiär på Way Out Wests filmfestival. På bilden uppträder MacGowan på Way Out West 2007.
En ny dokumentär om Shane MacGowan får Sverigepremiär på Way Out Wests filmfestival. På bilden uppträder MacGowan på Way Out West 2007.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I år jubilerar filmprogrammet på musikfestivalen Way Out West i Göteborg, vilket man tillsammans med Draken Film firar med en digital filmfestival. Festivalen äger rum samtidigt som Way Out Weekend – tre konsertkvällar som i år ersätter musikfestivalen.

Ett tjugotal titlar går att strömma gratis på Draken Film den 12–14 augusti. I programmet finns några av guldkornen från tidigare år, till exempel filmer om Håkan Hellström, Stone Roses, Vulkano, Stooges och Nick Cave. Men även några av det senaste årets musikrelaterade filmer, så som "Scener" och "Creation stories", finns i programmet.

Annons

Dessutom får filmen "Last man standing: Suge Knight and the murders of Biggie & Tupac" nordisk premiär på festivalen. I filmen försöker dokumentärskaparen Nick Broomfield reda ut bakgrunden till morden på hiphop-artisterna Tupac och The Notorious BIG.

En annan höjdpunkt i den digitala filmfesten program är Sverigepremiären av en ny dokumentär om Shane MacGovan, den legendariska sångaren i The Pogues.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons