Annons

"Vuxna människor" blir tv-serie

90-talsfilmen "Vuxna människor" får en spin-off i höst – 23 år senare. Felix Herngrens rollfigur Frank återkommer, men det är stjärnskottet Carla Sehn ("Sjukt", "Kärlek och anarki") som står i fokus.
Tv • Publicerad 3 februari 2022
"Vuxna människor"
"Vuxna människor"Foto: Eva Edesjö/TV4

Hon spelar 30-åriga Mathilda som har jobb på advokatbyrå och en stabil relation men vars tillvaro förändras när pojkvännen friar. Hennes chef är just Frank från originalfilmen.

"Det är extra roligt för mig att få beställa en modern version av 'Vuxna människor' med ett ungt kvinnligt perspektiv eftersom jag utvecklade originalfilmen med Fredrik Lindström för drygt 20 år sedan. Vi ser det som en relevant och hyperintressant möjlighet att ta ett 90-talsfenomen in i 2020-talet", säger Piodor Gustafsson, dramadirektör på TV4.

Annons

Rakel Wärmländer spelar Mathildas syster och Ardalan Esmaili hennes bästa vän. Pojkvännen spelas av Simon Reithner.

"Vuxna människor" skrevs av Fredrik Lindström och Felix Herngren och hade premiär 1999.

Amanda Högberg och Daniel Karlsson är huvudförfattare, tillsammans med Axel Stjärne och Maria Nygren som biförfattare. För regin står, utöver Felix Herngren, även Måns Herngren och Adam Pålsson.

Serien med åtta avsnitt har premiär på TV4 och C More i höst.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons