Annons

Viktor Norén gör musikal – i Köpenhamn

Musik • Publicerad 5 november 2020
Sångaren Vikor Norén ska åter spela rollen som Johnny i punkrockmusikalen "Green Day´s American idiot". Pressbild.
Sångaren Vikor Norén ska åter spela rollen som Johnny i punkrockmusikalen "Green Day´s American idiot". Pressbild.Foto: EA Czyz

Den tidigare Sugarplum Fairy-sångaren Viktor Norén ska spela huvudrollen i en dansk uppsättning av punkrockmusikalen "Green Day's American idiot".

Musikalen bygger på bandet Green Days hitskiva "American idiot" från 2004 och har spelats världen över. Norén har tidigare spelat rollen i en uppsättning i Stockholm.

Annons

”Jag är så glad att återigen få gestalta Johnny i "American idiot". Det här är den enda musikalen i världen som jag skulle kunna tacka ja till. Det känns så naturligt eftersom "American idiot" var en skiva jag växte upp med, ett soundtrack till min generation”, säger Viktor Norén i en kommentar.

Premiär blir det den 25 februari 2021 på Østre Gasværk Teater i Köpenhamn.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons