Annons

Viaplay lanseras i USA

Tv • Publicerad 13 december 2021
"Älska mig", med Sverrir Gudnasson och Josephine Bornebusch, blir tillgänglig i USA när Viaplay satsar i landet i väst. Pressbild.
"Älska mig", med Sverrir Gudnasson och Josephine Bornebusch, blir tillgänglig i USA när Viaplay satsar i landet i väst. Pressbild.Foto: Viaplay

Den nordiska strömningstjänsten Viaplay lanseras i USA den 15 december.

Tittarna på andra sidan Atlanten kommer att kunna ta del av Viaplays originalserier, bland andra "Partisan" med Fares Fares, "Älska mig" av och med Josephine Bornebusch, och även "Delete me", "Två systrar" och "Zebrarummet".

Annons

De tillgängliggör även nordiska filmer och serier som "Charter", "Exit", "Snöänglar" och "Tunna blå linjen".

Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent group, tror på en marknad för nordiskt drama i USA.

"Vår lilla hörna av Europa producerar några av världens mest spännande berättelser. Vi skapar speciella produktioner som har både stil och substans, och som har omfamnats av tittare och kritiker. Samtidigt har Hollywood-stjärnor som Mads Mikkelsen och Alicia Vikander hjälpt till att sätta Norden ännu mer på kartan", säger han i ett pressmeddelande.

Tjänsten blir initialt tillgänglig på Chromecast underhållningsenheter, som ett tilläggsabonnemang.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons