Annons

Viaplay gör drama om norskt porrimperium

Film • Publicerad 9 september 2022
Maria Bonnevie spelar mamma i en serie om ett norskt porrimperium. Pressbild.
Maria Bonnevie spelar mamma i en serie om ett norskt porrimperium. Pressbild.Foto: Ihne Pedersen

Viaplay satsar på en ny dramakomedi om en familj på sjuttiotalet som blir rik på porr. Serien "I kärlekens namn" är baserad på den sanna historien om seriens skapare, regissören Bård Breien, och hans uppväxt. I rollerna syns till exempel Maria Bonnevie, Jakob Oftebro, Jonas Oftebro och Trond Espen Seim.

Bonnevie spelar mamman i familjen, som gör allt hon kan för att hålla deras inkomstkälla dold. Pappan ser istället porr som ett politiskt uppror mot moralpoliser, kyrkan och socialdemokratin. Enligt Viaplay är det här ett okänt kapitel i norsk historia, och Bård Breien är glad över att "äntligen" få berätta historien.

Annons

"Jag växte upp i en fantastisk familj men där vi under sjuttio- och åttiotalet levde rätt hårt på pengarna som min pappa tjänade från porren. Både jag personligen och min familj drabbades givetvis av allt som hände."

Inspelningarna har precis påbörjats och serien beräknas ha premiär på Viaplay nästa år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons