Annons

Utsåld sagostund med dragqueens

Kultur • Publicerad 2 februari 2023
Sagostunden med dragshowartister i Katrineholm är utsåld. Arkivbild.
Sagostunden med dragshowartister i Katrineholm är utsåld. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

Helgens sagostund med dragqueens på Katrineholms bibliotek är inte bara utsåld utan har också blivit bemött med kärlek och positiva tillrop. Det berättar bibliotekschefen Anna-Karin Sjökvist för SVT:s lokala nyheter i Sörmland.

– Vi har blivit bemötta med kärlek, öppenhet och glädje, säger hon.

Annons

"Bland drakar och dragqueens" är ett dragshow- teatersällskap som sedan 2017 framför sagostunder och föreställningar för barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer.

Sagostunder med dragqueens har under hösten och vintern varit mycket omdebatterade och flera arrangörer har fått ta emot hot och hat. I både Kalmar och Trelleborg har politiker från Sverigedemokraterna försökt stoppa sagostunderna. I Malmö tvingades stadsbiblioteket ta in väktare för att kunna genomföra evenemanget på ett säkert sätt.

Rättad: I en tidigare version angavs fel arrangör för sagostunden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons