Annons

Unge Wallander kommer tillbaka på Netflix

Tv • Publicerad 1 juni 2021
Adam Pålsson ska spela den unge polisen Kurt Wallander i ännu en säsong. Pressbild.
Adam Pålsson ska spela den unge polisen Kurt Wallander i ännu en säsong. Pressbild.Foto: Johan Paulin/Netflix

"Young Wallander" var ingen större hit bland kritikerna när den lanserades hösten 2020 – historien om den unge polisen Kurt Wallander kallades till och med för "strömningserans sämsta tv-drama" i den brittiska tidningen The Telegraph.

Men tillräckligt många hittade uppenbarligen till den engelskspråkiga serien, som baseras på Henning Mankells berättelser; ett nytt fall i sex avsnitt får premiär på Netflix 2022 i regi av Jens Jonsson och Mani Maserrat.

Annons

Säsong två utspelas i ett nutida Sverige där historien följer Kurt Wallander, som är osäker på sin framtid efter att ha lämnat polisstyrkan. Skådespelaren Adam Pålsson återvänder till titelrollen.

“Jag tror att det nya fallet kommer att bli mer livfullt, mer spännande och ännu mer gripande. Vi går längre och historien breddas när vi får lära känna Reza, Rask, Mona och andra karaktärer ännu mer”, säger Adam Pålsson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons