Annons

Ulla Rhedin får Madeleine Gustafsson-priset

Litteratur • Publicerad 2 november 2020
Ulla Rhedin tilldelas Madeleine Gustafsson-priset. Pressbild.
Ulla Rhedin tilldelas Madeleine Gustafsson-priset. Pressbild.Foto: Bo Norvell

Kritikern och forskaren Ulla Rhedin tilldelas 2020 års Madeleine Gustafsson-pris, Sveriges Författarförbunds kritikerpris.

Ulla Rhedin har skrivit barnbokskritik i Dagens Nyheter sedan 1980-talet och disputerade 1993 med en avhandling om bilderböcker. Hon tilldelas årets Madeleine Gustafsson-pris ”för en mångårig och unikt engagerad, uppmärksam och rörlig kritik med bilderboken i centrum”, enligt juryns motivering.

Annons

"Att som bilderbokskritiker komma ifråga som mottagare av detta hedrande kritikerpris känns oväntat och överväldigande. Det handlar inte enbart om min egen stolthet och tacksamhet, utan lika mycket om erkännandet av det skönlitterärt visuella berättandet, som ligger mig särskilt varmt om hjärtat", säger Ulla Rhedin i ett pressmeddelande.

Prissumman är 50 000 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons