Annons

"Twin Peaks"-skådespelare död

Nöje • Publicerad 11 juli 2022

Lenny von Dohlen, mest känd som den agorafobiske hyacintodlaren Harold Smith i David Lynchs tv-serie "Twin Peaks" och spinoffen "Twin Peaks: Fire Walk with Me", har avlidit i en ålder av 63 år, rapporterar Deadline.

Von Dohlen fick sitt genombrott i 80-talsfilmen "Electric Dreams" där han spelar en arkitekt vars dator får eget liv och blir involverad i en kärlekshistoria med skådespelerskan Virginia Madsen.

Annons

Under sin skådespelarkarriär var Von Dohlen med i ett 70-tal filmer och tv-serier, däribland den Oscarsbelönade "På nåd och onåd" från 1983 som också var hans debutfilm.

Von Dohlens sista film blev "Sallywood", som ännu inte haft biopremiär. "En fantastisk skådespelare och en underbar människa", skriver Jennifer Tilly som också medverkar i filmen i en hyllning på Facebook.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons