Annons

TV4 visar ny dokumentär om drottning Elizabeth

Film • Publicerad 9 september 2022
Flera dokumentärer visas nu om drottning Elizabeth. Arkivbild.
Flera dokumentärer visas nu om drottning Elizabeth. Arkivbild.Foto: AP/TT

Med anledning av drottning Elizabeths bortgång visar TV4 på fredagen och lördagen den nya dokumentären "Drottning Elizabeth – ett kungligt liv". Den går att se via TV4 play, Cmore och Sjuan, och handlar om hur drottningen satte plikten mot sitt land över allt annat.

Elizabeth började prata med folket över etern när hon var 14 år och pratade fortfarande med dem till slutet av sitt liv. Dokumentären utforskar hur hon såg till att monarkin blev relevant i Storbritannien igen – vilket föranlett både ris och ros.

Även SVT play visar dokumentärer om drottningens liv, både "Drottning Elizabeth II – ett liv på tronen" och den två år gamla dokumentärserien "Kungahuset Windsor", som är "en släktsaga där verkligheten överträffar dikten". Där spekuleras också kring hur framtiden ser ut för den kungliga släkten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons