Annons

Tv-serien "Vänner" blir bilderbok

Kultur • Publicerad 12 augusti 2021
Gänget i tv-serien "Vänner" (1994–2004) blir i höst bilder- och målarbok. Arkivbild.
Gänget i tv-serien "Vänner" (1994–2004) blir i höst bilder- och målarbok. Arkivbild.Foto: Reed Saxon/AP/TT

Bokförlaget Scholastic slår sig ihop med Warner Bros. och skapar ett antal böcker med den amerikanska tv-serien "Vänner" som tema, skriver The Bookseller.

Först ut är en bilderbok med titeln "Life is better with Friends", skriven av Micol Ostow och med illustrationer av Keiron Ward, som publiceras redan i oktober. Därefter följer en målarbok, med 100 bilder föreställande scener och rollfigurer från tv-serien. Slutligen publiceras även en pyssel- och quizbok, men den kommer först nästa år.

Tv-serien "Vänner" sändes 1994–2004, blev snabbt ett populärkulturellt fenomen och är så än i dag. I våras sändes ett specialavsnittet av tv-serien, som samlade huvudrollsinnehavarna Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Courteney Cox, David Schwimmer och Matt Leblanc för första gången sedan 2004.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons