Annons

Tv-program bröt mot strandskyddet

Tv • Publicerad 5 juli 2020
Frida Wallberg hemma i Åtvidaberg. Arkivbild.Foto: MAJA SUSLIN / TT

Produktionsbolaget bakom Kanal 5:s "Sofias änglar" byggde ett utegym och ett attefallshus åt den tidigare proffsboxaren Frida Wallberg – trots att man bröt mot strandskyddet och hade fått nej av kommunen, skriver Corren.

Frida Wallberg bor utanför Åtvidaberg vid sina föräldrar sedan hon drabbades av en hjärnblödning som avslutade hennes karriär 2013.

Annons

I programmet berättade hon om sina problem med hälsan och sina ekonomiska problem, och fick hjälp med att renovera. Men nybyggena, som programmet också fixade, hade fått avslag av kommunen.

Programmet sändes i januari, men redan i november förra året kom en anmälan till byggkontoret i Åtvidaberg. Resultatet blev att attefallshuset flyttades och utegymmet revs efter hot om vite.

– Det blev bara mer huvudvärk av allt. Det blev jobbigt för mina föräldrar som äger marken. Vi hade fått veta att det inte skulle vara något problem att bygga vid sjön, säger Frida Wallberg till Corren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons