Annons

Tv-kanal ber om ursäkt för OS-bilder

Nöje • Publicerad 26 juli 2021
Ukraina gör entré under årets OS-invigning. Arkivbild.
Ukraina gör entré under årets OS-invigning. Arkivbild.Foto: David J. Phillip/AP/TT

Den sydkoreanska tv-kanalen Munhwa Broadcasting Corporation ber om ursäkt för ett antal bilder och bildtexter som man visat i samband med OS-invigningens parad i Tokyo, skriver Deadline.

Bland annat visade kanalen en bild på Tjernobyl när Ukrainas OS-deltagare gjorde entré och en bild på pizza när det blivit Italiens tur. Rumäniens intåg ackompanjerades av en bild på Dracula, medan Norge illustrerades med lax och Marshallöarna beskrevs som ett tidigare kärnvapenprovområde.

Efter en kritikstorm i sociala medier har tv-kanalen nu valt att pudla. I ett uttalande skriver man att "opassande bilder och bildtexter användes för att introducera vissa inslag" och att "vi ber om ursäkt till de länderna, inklusive Ukraina, och till våra tittare".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons