Annons

Tusses liv blir film

Från "Idol" till Melodifestivalen – och nu till bioduken. Tusse Chizas liv ska bli film med planerad premiär 2025.
Film • Publicerad 2 juni 2023
Tusse tillsammans med sina dansare efter semifinalen i Eurovision Song Contest. Arkivbild.
Tusse tillsammans med sina dansare efter semifinalen i Eurovision Song Contest. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

"Det känns lite overkligt, men väldigt kul. Att mina erfarenheter inspirerar till en film – det är häftigt", säger Toussaint "Tusse" Chiza i ett pressmeddelande.

Spelfilmen, som har arbetsnamnet "Alla mina namn", tar sin utgångspunkt i Tusses artistdrömmar när han är 15 år gammal. Samtidigt brottas han med frågor om identitet och känslan av att inte riktigt höra till.

Annons

Filmen regisseras av Anders Hazelius ("Tunna blå linjen", "Thunder in my heart") och manuset skrivs av Jessika Jankert (kommande "Forever"). Vem som ska spela Tusse är ännu inte klart, castingprocessen pågår för fullt.

"Jag hoppas på många sökande, även de som aldrig har skådespelat förut", säger Anders Hazelius i pressmeddelandet.

Tusse Chiza kommer ursprungligen från Kongo-Kinshasa och tillbringade tre år som flykting i Uganda innan han som åttaåring kom till Sverige. 2019 vann han "Idol" och två år senare representerade han Sverige i Eurovision Song Contest med "Voices".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons